Ga direct naar de inhoud

Bloggers gezocht!

Publicatiedatum 17-12-2015, 9:43

In onze vorige nieuwsbrief schreven wij over het feit dat we in het kader van het project trendwatching van de FIOD op zoek zijn naar enthousiaste bloggers. In de maanden januari en februari 2016 wordt er geblogd over het thema witwassen.

Wat houdt dit in? Indien je jezelf aanmeldt als blogger krijgt je inlog gegevens voor de website www.trendwatching4u.nl. Met dezelfde inlog krijg je toegang tot de app Trends4u (te downloaden in de openbare appstores). Op deze website kun je blogs posten. Een blog houdt in dat je een stukje schrijft naar aanleiding van een signaal uit open bronnen. Dit kan bijvoorbeeld een krantenbericht zijn over een bepaalde branche waarin je witwasrisico's ziet. In dit stukje omschrijf je het signaal en de witwasapsecten die jij ziet. Andere bloggers kunnen hierop reageren. Zo ontstaat er diepgang rond een thema. Uiteindelijk worden de blogs geclusterd en kunnen we hier onderwerpen uit halen om verder uit te diepen ten behoeve van opleidingen, kennisproducten of zelfs concreet voor de opsporing.

Aanmelden
Hierbij nodigen wij jullie van harte uit om mee te praten, want jullie expertise is onontbeerlijk! Het aanmelden voor het bloggen over het thema witwassen kan door een mailtje naar mca.de.wit@belastingdienst.nl. De startbijeenkomst staat gepland op 7 januari 2016 bij het AMLC met Melissa van den Broek als spreker (zie bovenstaand nieuwsbericht).

Meer informatie over trendwatching is te vinden in de brochure. Heb je algemene vragen over trendwatching? Stuur dan een mail naar de postbus FIOD.trendwatching@belastingdienst.nl

Categorie: