Verbeteringen AMLC browser
De AMLC Browser is door het AMLC ontwikkeld om grote hoeveelheden data te doorzoeken. Met de browser kunnen relaties tussen bijvoorbeeld subjecten, bedrijven en adressen op een visueel aantrekkelijke manier worden weergegeven. We stellen de browser ook ter beschikking aan anderen, o.a. rechercheurs en analisten van FIOD en politie. Veel collega’s werken er al mee. Klik hier voor een heel kort filmpje over de browser.
We nemen je graag mee in een aantal recente verbeteringen.
1. Patronen delen
Niet iedereen is even handig met het bouwen van patronen (in de pattern builder of de analytics functie). Maar nu is het gelukkig mogelijk (en heel simpel) om patronen met elkaar te delen, waardoor iedereen met het zoekresultaat aan de gang kan. Zo kan bijvoorbeeld één iemand een patroon maken voor het selecteren van de relevante VT's voor jouw onderzoek of regio. Door middel van een passcode, die deze collega genereert, kan het patroon ingeladen worden door alle anderen die hiervan gebruik willen maken. Zo kan iedereen (met een beetje hulp van een handige collega) aan de slag met de pattern builder!
2. Personaliseren opmaak entiteiten
Soms is het handig om bepaalde entiteiten (de rondjes in de AMLC Browser) er visueel uit te laten springen. Bijvoorbeeld omdat je actief bent op een bepaald thema, zoals mensensmokkel, vastgoed of zorgfraude. Nu is het (via het palet onderin het zoekscherm) mogelijk om op basis van bepaalde trefwoorden in de data de rand van de entiteiten een andere opmaak (kleur en soort belijning) te geven. Als er nieuwe data aan de AMLC Browser worden toegevoegd, bijvoorbeeld een nieuwe levering VT's vanuit de FIU, dan worden je instellingen ook op deze nieuwe data toegepast. Op die manier springt de nieuwe voor jou relevante data meteen in het oog.
3. Kaarten en PC_postcode
Er is veel vraag naar het plotten van data op de kaart. Bij de vorige release is daarom een nieuwe functionaliteit toegevoegd, die mogelijk nog niet bij iedereen bekend is. Hiermee kunnen Nederlandse adressen in de AMLC Browser op een kaart getoond worden. Hoe je dat doet? Als de PC_postcode entiteit op het resultatenscherm staat (deze komt te voorschijn als je een ST_adres of ST_transaction uitklapt), dan klik je simpelweg op de wereldbol onderin om deze te plotten op de kaart. In de PC_postcode staat overigens bij de FIOD ook de FIOD-regio, latitude en longitude informatie. Voor FIOD accountmanagers is het hiermee simpel om relevante VT-data van de regio te kunnen selecteren.
Neem gerust contact op met het AMLC voor vragen over de nieuwste functionaliteiten of met andere vragen over de AMLC Browser; we helpen je graag op weg!