Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Workshop AMLC: 17 oktober

Edje van Utrecht is inmiddels een goede bekende binnen witwasbestrijding Nederland. Al een aantal jaren vraagt Edje in een workshop aan de deelnemers om hem te helpen zijn criminele geld te ‘legaliseren’. Van een vondst van een zak met contant geld in het bos tot het gebruiken van een rechterlijke uitspraak om een dwangbetaling uit te voeren, er zijn al heel wat oplossingen de revue gepasseerd.

We organiseren weer een workshop op donderdag 17 oktober 2024 van 9.30 – 12.00 in De Bilt.

Na een introductie over witwassen worden er in gemixte groepen, met deelnemers vanuit overheid en private partijen, creatieve oplossingen bedacht om het geld van Edje wit te wassen. Vervolgens komen alle groepen weer bij elkaar en worden nog veel meer mogelijke oplossingen besproken. Doel van de workshop is niet het onthouden van al die oplossingen, maar ‘anders kijken’. Dit kan helpen om witwassen eerder te signaleren.

Het werken met verschillende ‘bloedgroepen’ heeft als meerwaarde dat er in de verschillende werkgroepen geleerd kan worden van elkaars praktijkervaringen.

Interesse kenbaar maken kan via AML.Centre_Postbus@belastingdienst.nl , max. 3 deelnemers per organisatie en max. 30 deelnemers totaal. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Deel deze pagina