Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Werken bij het AMLC

Bij het AMLC werken zo’n veertig professionals met allerlei verschillende achtergronden. Denk aan accountants, fiscalisten, strafrechtjuristen en analisten.

De meeste collega’s zijn in dienst van de FIOD, maar veel daarvan hebben eerder bij ketenpartners gewerkt zoals politie, Openbaar Ministerie, accountantskantoren en banken. We zijn dus een multidisciplinaire organisatie. Samenwerken zit in ons DNA.

Verbonden aan topics

Als je bij het AMLC werkt ben je verbonden aan één of meer topics. We hebben algemene topics zoals kennis & expertise en data & analyse, inhoudelijke topics zoals Concealed Assets, Financial Safety, en Trade Based Money Laundering en langdurige programma’s zoals ‘International Mainports’ en ‘Landelijke ketenversterking VT’s’. Daarnaast hebben we een redactieraad die zorgdraagt voor communicatie via onder meer de nieuwsbrieven en social media. Twee teamleiders staan aan het hoofd van het AMLC.

Kantoor

Kantoorpand AMLC

Ons prachtige kantoorpand staat in De Bilt, op het terrein van het KNMI. Omdat we veel projectmatig werken en bij veel verschillende samenwerkingsverbanden aansluiten, zijn we veel buiten de deur. Ook zijn we flexibel met thuiswerken. Op een gemiddelde kantoordag zijn dus lang niet alle collega’s in De Bilt aanwezig. Overigens vinden veel overleggen ook ‘bij ons’ in De Bilt plaats. Op de benedenverdieping van ons pand bevinden zich meerdere vergaderzalen en een gezellige huiskamer.

Vacatures

Als er een nieuwe vacature bij het AMLC komt, vindt u die hier. Ook als we ruimte hebben voor een stagiair.  Kijk op Werken voor Nederland voor alle vacatures bij de Rijksoverheid.

We zoeken vier AML-specialisten!

"Zo doe je bijvoorbeeld onderzoek naar nieuwe witwasfenomenen, detecteer je risico’s die zien op Trade Based Money Laundering, stem je af over signalen die zien op niet naleving van de Wwft, detecteer je waardevolle signalen en werk je deze op ten behoeve van opsporingsonderzoeken en lever je een bijdrage aan het opstellen van plannen voor projecten met duidelijke doelen en deadlines. Ook beschrijf je nieuwe methodieken. Dat leidt bijvoorbeeld tot een kennisdocument of podcast, die we delen met de opsporing, publieke en/of private ketenpartners."

Functiegroep F (€ 3.091,- / € 5.586,- bruto p.m.). Klik hier voor de vacaturetekst. Reageer t/m 7 juli 2024.

We zoeken twee coördinatoren!

Een coördinator Data & Analyse die procesmatig en inhoudelijk het cluster D&A aanstuurt. Binnen dat cluster ontwikkelen we hulpmiddelen voor de FIOD en andere opsporingsdiensten. Met behulp van onze tooling krijgen rechercheurs en analisten beter inzicht in financiële constructies en kunnen verdachte transacties goed worden geanalyseerd. Deze analyses helpen onze analisten bij het opsporen van witwaszaken. Ook kunnen we als AMLC hierdoor trendbeelden ontwikkelen voor onze omgeving.
Klik hier voor de vacaturetekst.

Een coördinator Trade Based Money Laundering die procesmatig en inhoudelijk de AMLC-werkzaamheden binnen dit thema aanstuurt. Binnen het AMLC is er vaktechnische expertise aanwezig op bijvoorbeeld opsporing, jurisprudentie en witwasfenomenen vanuit verschillende disciplines en achtergronden. Er wordt gewerkt aan thema’s die gerelateerd zijn aan witwassen. Eén van de actuele thema’s is Trade Based Money Laundering.
Klik hier voor de vacaturetekst.

Functiegroep I (€ 3.662,- / € 7.094,- bruto p.m.). Reageer t/m 30 juni 2024.

Deel deze pagina