Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Wie zijn wij en wat doen wij?

Het AMLC is een kennis- en expertisecentrum waar publieke en private partijen nationaal en internationaal samenwerken om witwassen te bestrijden. Onze publieke partners zijn onder andere de politie, het Openbaar Ministerie, de Financial Intelligence Unit (FIU), toezichthouders, de FIOD en overige bijzondere opsporingsdiensten. Onze private samenwerkingspartners zijn o.a. banken, accountantskantoren, notarissen en trustkantoren.

Voor de bescherming van de integriteit van ons financiële stelsel bundelen al deze partijen hier hun krachten om zo bij te dragen aan de bestrijding van witwassen. Het AMLC levert een bijdrage aan het formuleren van nieuwe witwastypologieën, stelt fenomeenbeschrijvingen op, draait projecten, start grote witwasonderzoeken op etc. Dit alles in verbinding met onze samenwerkingspartners. Daarbij is een unieke datapositie opgebouwd die goed beheerd wordt.

Het AMLC werkt themagericht en projectmatig. Data en kennis zijn een rode draad in ons werk. Het fundament van het AMLC zijn onze medewerkers, die zich iedere dag volop inzetten om het witwassen te bestrijden. Er werken nu zo’n 35 mensen, die afkomstig zijn uit allerlei organisaties. De meesten zijn ondergebracht bij de FIOD. Sommigen zijn gedetacheerd.

Lees hier meer over het AMLC.