Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

AMLC Browser uitgebreid

Begin maart 2021 is een nieuwe versie van de AMLC Browser in gebruik genomen (versie 2.9.4). De grootste wijzigingen zijn het vereenvoudigd importeren van eigen databronnen en het plotten van adressen op een wereldkaart zoals OpenStreetMap.

Aan de AMLC Browser hebben we de databron met Nederlandse postcodes toegevoegd en gekoppeld aan adressen in verdachte transacties. Door deze toevoeging is het nu mogelijk om met behulp van de Pattern Builder een analyse te maken van een bepaalde provincie, gemeente, plaats, wijk, buurt, straat of postcode. Nu kunnen dus bijvoorbeeld in een postcodegebied alle verdachte transacties van de afgelopen drie maanden worden getoond.

De databron Postcodes is opgebouwd uit gegevens van de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Aangezien de postcodes zijn verrijkt met een Latitude en een Longitude coördinaat (conform standaard WGS84 EGPS:4326) is het mogelijk om de voor de analyse relevante postcodes weer te geven op een wereldkaart.

Voor de analisten: de AMLC Browser biedt de mogelijkheid selecties te exporteren naar csv-formaat. Deze export kan nu met behulp van BlueBase worden geïmporteerd in iBase.