Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Podcasts januari 2023

In januari 2023 verschenen 3 AMLC podcasts over bedrijfstypologieën, ondergronds bankieren en de notitie voor notarissen van Bureau Financieel Toezicht over crypto vermogen.

AMLC podcast (logo)

Rob Bastiaan is werkzaam bij het AMLC en door de wol geverfd in de opsporing, Joeri Frietman is forensic accountant bij Mazars en lecturer bij Business University Nijenrode. Samen vertellen ze in de podcast van 13 januari 2023 over de mogelijkheden die bepaalde bedrijfstypen bieden voor witwassers. Met enkele voorbeelden uit de praktijk.

De tweede podcast van deze maand gaat over ondergronds bankieren. Wat is ondergronds bankieren, wie zijn daarbij betrokken en hoe wordt het vervolgd? In de podcast vertellen de coördinerend witwasofficier landelijk parket en de Teamchef thematisch 2 Fintec, dienst landelijke recherche, over crimineel ondergronds bankieren, de manier waarop vele miljoenen worden witgewassen. De podcast zit boordevol informatie over de werking van ondergronds bankieren, indicatoren van ondergronds bankieren en de wijze waarop ondergronds bankieren voor de rechter kan worden gebracht.

Eric de Kluijver en Rinus Beumer van Bureau Financieel Toezicht vertellen in de derde podcast van januari over de notitie crypto voor notarissen. Waar zitten de risico's als een klant vermogen inbrengt verkregen uit handel in crypto? Wat verwacht het Bft in het kader van de Wwft van notarissen?

De notitie is hier te vinden. Met het luisteren naar deze podcast krijgt de luisteraar al een aardig idee van de inhoud van de notitie.

De AMLC podcasts zijn te beluisteren via diverse platformen, zoals Spotify en Apple podcasts. Voor een compleet overzicht van AMLC podcasts kun je ook kijken op deze pagina op onze website.

Deel deze pagina