Go directly to content
Naar de homepage

Presentaties en Workshops

Het AMLC heeft zich onder meer als doel gesteld dat partijen over adequate vakkennis en expertise beschikken om witwassen optimaal te bestrijden. Dit proberen we te bereiken met verschillende activiteiten, waaronder het geven van presentaties, workshops en jurisprudentie besprekingen. Verzoeken voor presentaties en dergelijke kunnen gemaild worden naar AML.Centre_Postbus@belastingdienst.nl. Verzoeken worden aan de hand van beschikbare capaciteit en de doelgroep beoordeeld.

Witwasspel: Edje van Utrecht

Naast het geven van presentatie zijn we bij het AMLC altijd opzoek naar innovatieve wijze om kennis over te dragen. Zo heeft het AMLC een geheel uniek witwasspel ontwikkeld. Het witwasspel laat de spelers gedurende de workshop onderdeel uitmaken van een criminele organisatie. Ze krijgen de opdracht van de grote crimineel ‘Edje van Utrecht’ om op creatieve wijze gelden wit te wassen. De spelers moeten witwasconstructies bedenken waardoor het inzicht van wat een witwasconstructie inhoudt vergroot wordt.

Het witwasspel is al door veel verschillende groepen gespeeld. In het magazine ‘Notariaat’ is een verslag te lezen van een groep notarissen, advocaten, belastingadviseurs en mensen uit het bankwezen die de workshop volgt.

Het doel van de training is om mensen creatief te laten denken en bewust te maken van hoe op het oog legale constructies misbruikt kunnen worden door criminelen. Die bewustwording kan helpen om witwassen eerder te signaleren.

Aanvragen voor het witwasspel kunnen gestuurd worden aan AML.Centre_Postbus@belastingdienst.nl. Verzoeken worden aan de hand van beschikbare capaciteit en de doelgroep beoordeeld.