Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Wat wil het AMLC bereiken?

Witwassen is een bedreiging voor onze samenleving en kan ons financiële stelsel ernstig verzwakken. Jaarlijks gaat het wereldwijd om miljarden euro’s. Witwasbestrijding is dus essentieel, maar niet eenvoudig. Want witwassen kent vele vormen en overstijgt landsgrenzen.

Het AMLC heeft als samenwerkingsverband van publieke en private partijen de ambitie om de witwasbestrijding continu te verbeteren. Dit doen we door kennis en expertise samen te brengen. Middels projecten kan dit leiden tot concrete opsporingsonderzoeken, het inzichtelijk maken van nieuwe fenomenen, het formuleren van nieuwe indicatoren etc. Zo beschermen we samen het financiële stelsel. Daarom is het AMLC altijd in beweging en richt het zich op voortdurend veranderende doelen en omstandigheden.

Hoe geeft het AMLC vorm aan de witwasbestrijding?

Het AMLC werkt met thema’s om focus en prioritering aan te brengen in haar activiteiten. Op deze wijze geven we gericht vorm aan de witwasbestrijding en krijgen we zicht op zogenaamde blinde vlekken. Het AMLC heeft de volgende drie thema’s vastgesteld:

Werkt u bij een organisatie die te maken heeft met één van deze thema’s en wilt u er meer over weten? Of wilt u verkennen of samenwerken met ons en onze partners op een bepaald thema nuttig is? Neemt u dan contact op met ons.

Lees meer 'over het AMLC'

Op deze pagina