Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Publiek-private samenwerking (PPS)

Het AMLC is een plek voor professionals om kennis te delen over de bestrijding van witwassen. Dit doen we gelukkig niet alleen met onze publieke partners, maar ook met private partijen. Dit gebeurt overigens niet alleen bij het AMLC. Ook de andere onderdelen van de FIOD houden zich hier mee bezig. Menno is coördinator publieke private samenwerking. Daarnaast is hij ook betrokken bij diverse (internationale) activiteiten op het gebied van witwassen en ondermijnende criminaliteit binnen het AMLC. Dit keer interviewen we Menno.

Hoe ziet jouw gemiddelde werkweek er uit?
Ik heb een zeer divers werkschema. Geen enkele week is hetzelfde. Op dit moment ben ik net terug uit New York waar ik deelnam aan een internationale summit op het gebied van PPS en het bestrijden van financiële criminaliteit. Deze week werk ik verder aan een strategieplan publiek private samenwerking en schrijf ik een projectplan op het gebied van internationale ondermijnende criminaliteit. Tussendoor overleg ik met veel van mijn collega's over de afronding van de werkzaamheden dit jaar.  

Met wie werk je samen?
Ik heb veel wisselende samenwerkingsaangelegenheden, maar op dit moment werk ik het meest samen met collega's van internationaal (FIOD en AMLC), de staf van FIOD, en AMLC collega's van Data en Analyse.

Wat wil je bereiken met je werk?
Mijn twee hoofdtaken zijn vrij onderscheidend van elkaar. Op PPS gebied probeer ik te bereiken dat we vanuit de FIOD een eensluidende visie hanteren op het inzetten, voortduren en effectueren van samenwerkingsverbanden. Op het gebied van Ondermijning probeer ik innovatief mee te denken en uitvoering te geven aan het aanpakken van georganiseerde criminaliteit met de bril van witwasbestrijding.

Waar kan men jou voor benaderen?
Ik denk graag mee over nieuwe mogelijkheden op het gebied van samenwerking en welke handvatten hiervoor aanwezig zijn. Dit geldt zowel voor publiek private samenwerking als op het gebied van criminele geldstromen.