Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Leestip: Coda Oligarchy, een blog van Oliver Bullough

Mogelijk ken je het boek ‘Moneyland’ van Oliver Bullough. De befaamde Britse onderzoeksjournalist en schrijver publiceerde dit in 2019. Oliver gaat in dit boek terug naar de ontstaansgeschiedenis van de offshore industrie en onthult hoe criminelen en superrijken met behulp van schimmige financiële constructies honderden miljoenen uit het zicht van de overheid weten te houden.

Maar weet je ook dat Oliver Bullough nog steeds regelmatig nieuwe inzichten deelt middels een blog/nieuwsbrief? Onvermoeibaar publiceert hij gedetailleerd over zaken als:

  • de reden waarom South Dakota zou moeten worden opgeheven (spoiler-alert: iets met geheimhouding);
  • hoe de Tsjechische premier Andrej Babiš in het geheim 22 miljoen dollar heeft besteed aan een Frans kasteel;
  • dat de politici die er het meest prat op gaan anti-globalist te zijn tevens de meest enthousiaste uitbuiters van het mondiale financiële systeem blijken te zijn.

Ook vertelde Oliver onlangs in een virtuele bijeenkomst voor lezers van zijn blog over de Pandora Papers, en hoe daar weer uit blijkt dat de mazen in de wet worden gebruikt door de superrijken.

Met zijn journalistiek stelt Oliver Bullough niet alleen beleidsmakers, maar ook rechercheurs en bijvoorbeeld transactiemonitoring- en KYC-analisten in staat om risico’s nauwkeuriger te kunnen inschatten, omdat Bullough de context van transacties en bedrijfsconstructies beter begrijpelijk maakt.

Interesse? Ga naar https://www.codastory.com/coda-newsletters/.