Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Symposiumbundel

‘De toekomst van de witwasbestrijding in Nederland’. Daarover ging het tijdens ons symposium van 28 mei 2024 dat in het teken stond van tien jaar geïntensiveerde witwasbestrijding vanuit de FIOD.

Die tien jaar geïntensiveerde witwasbestrijding nodigt uit tot een bezinning op het heden en op de toekomst. Dat hebben we niet alleen gedaan tijdens het symposium, maar ook middels een symposiumbundel die hier is gepresenteerd.

De bundel wordt gedragen door de bijdragen van dertien belangrijke spelers uit de samenwerkingsketen, waarin zij hun visie geven op de toekomst van de witwasbestrijding en hun ervaringen delen. Zo hebben we het
perspectief van de advocaat, de trustkantoormedewerker, de bankier, de toezichthouder, de Financial Intelligence Unit-analist, de FIOD AML-specialist, de politierechercheur, de officier van justitie, de rechter, de beleidsmedewerker, de wetenschapper en de internationale expert.

Naast uiteraard een introductie van de organisatie en de eigen rol in het anti-witwassysteem, wordt ingegaan op de zichtbare verbeteringen in de afgelopen jaren. Natuurlijk is er ook aandacht voor de belangrijkste zorgen die leven, de oplossingen die voor de eigen organisatie worden gezien, de verbeteringen die nodig zijn binnen het anti-witwasbeleid in brede zin en hoe dat eruit zou kunnen zien. Maar vooral geven de auteurs hun visie op waar we zouden moeten staan over vijf jaar en hoe we ervoor zorgen dat we in de toekomst de belangrijke witwaszaken nog beter gaan doen.

De symposiumbundel is hier te raadplegen.

Deel deze pagina