Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Indicatorendocument en webinar TBML

In december 2020 publiceerden de FATF en de Egmont Groep van FIU's een rapport over de ontwikkelingen rond Trade Based Money Laundering.

In maart 2021 is dit rapport verder aangevuld met een lijst van risico-indicatoren die bedoeld zijn om bedrijven in de private sector te helpen bij het detecteren van TBML, maar minstens zo relevant zijn voor bijvoorbeeld opsporing en douane. Denk aan indicatoren gericht op bedrijfsstructuren en handelsdocumenten.

De FATF organiseerde onlangs een webinar om de meest recente trends en ontwikkelingen te bespreken. Tijdens het webinar presenteerden deskundigen hun ervaring en bespraken zij de uitdagingen waarmee overheden en de particuliere sector worden geconfronteerd. Het webinar werd bijgewoond door bijna tweeduizend vertegenwoordigers uit de publieke en private sector. We zijn best een beetje trots dat AMLC-collega Tamara Pollard als panellid mocht deelnemen aan dit webinar. Mocht je dit evenement gemist hebben, het is opgenomen en hier terug te kijken.

Deel deze pagina