Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Nieuwe AMLC podcasts

Het AMLC heeft weer drie nieuwe podcasts gemaakt, één over de trustsector en twee over cryptovaluta.

AMLC podcast (logo)

Herman Annink van RSM Netherlands vertelt in de eerste podcast over de wereld van de trustsector. Welke diensten bieden zij hun klanten? Wie zijn de klanten? Waarom is Nederland zo aantrekkelijk voor buitenlandse partijen? En wat zijn de witwasrisico’s?  

In de tweede podcast worden de mogelijkheden die de cryptowereld biedt voor het verhullen van crimineel vermogen besproken met Leon Kort en Peter Engering van Compliancechamps. Naast uitleg over onder meer bitcoin ATM’s, handel in NFT’s en het gebruik van mixers, komt ook de aankomende regulering aan de orde.

Een recent uitgebracht onderzoeksrapport van het WODC over virtuele valuta wordt in de derde podcast besproken met Rolf van Wegberg, assistent professor bij de TU Delft en leider van het onderzoek. Eén van de opvallendste resultaten is dat anonieme cryptovaluta niet per se de voorkeur genieten. Prepaid betaalmethoden, tikkies en cash daarentegen wel. Rolf komt tevens tot een aantal interessante aanbevelingen voor opsporing. Het onderzoeksrapport van het WODC is hier te lezen.

De AMLC podcasts zijn te beluisteren via diverse platformen, zoals Spotify en Apple podcasts.

Op deze pagina