Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Werkbezoek AMLC aan Israël

Eind augustus waren drie AMLC-collega’s samen met collega's van FIU-Nederland op bezoek bij de Israel Money Laundering and Terror Financing Prohibition Authority (IMPA) in Tel-Aviv. Het bezoek stond in het teken van kennisuitwisseling op het gebied van data, tooling en analyse methodes.

IMPA heeft het AMLC het door hun in-house ontwikkelde analyse platform laten zien dat sterke overeenkomsten heeft met de AMLC Browser. Het AMLC heeft contact gelegd met de software ontwikkelaars van IMPA en er zal in een online vervolgmeeting verder worden gesproken over een functionaliteit van IMPA die het AMLC ook kan implementeren.

Verder is het AMLC in Jeruzalem door IMPA geïntroduceerd bij het "Joint Fusion Center". Dit is een samenwerkingsverband tussen de Israëlische Politie, de Tax Authority en IMPA. Hier kreeg het AMLC een presentatie over netwerkanalyse waarbij informatie van de drie dienstonderdelen samengebracht werd. Al met al twee interessante dagen waarin gebleken is dat AMLC en IMPA op het vlak van data en analyse op hoofdlijnen op hetzelfde spoor zitten.

Op deze pagina