Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Nieuwe AMLC-podcasts

De afgelopen weken zijn er weer verschillende podcasts opgenomen.

  • Over de Anti Money Laundering Authority met Maud Bökkerink, zelfstandig AML/CFT and sanctions advisor. De Europese AMLA zal verschillende taken op zich nemen en daarmee invloed krijgen op de wijze waarop opsporing en private partijen witwassen bestrijden. Maud Bökkerink bespreekt in deze podcast wat er op dit moment over de AMLA bekend is, waarom de AMLA wordt opgericht en welke taken de AMLA krijgt, wie er vooral mee te maken zullen krijgen en wat ongeveer de tijdlijnen van invoering zijn. Tot slot geeft Maud haar kijk op de effectiviteit van zo'n centraal orgaan.
  • Over de Europol threat radar 2023 met Anne Strijker, zelfstandig AML-consultant. Deze threat radar is opgesteld onder de vlag van EFIPPP, de Europol Financial Intelligence Public Private Partnership, en Anne was hier nauw bij betrokken.
  • Over trade based money laundering (TBML) en controles op de internationale handel met Tahsin Ertan, Chief Compliance Officer bij Garantibank International. Het witwassen van geld via internationale handel is een van de meest complexe en meest gebruikte witwasmethoden. Criminelen gebruiken legitieme handelstransacties of -netwerken om de opbrengsten van misdrijven te verhullen en over de hele wereld te verplaatsen. In deze podcast vertelt Tahsin Ertan hoe internationale handel werkt, welke actoren controles uitvoeren op die handel en waarop deze betrokken partijen kunnen letten om de transacties te beoordelen.

De podcasts zijn hier te vinden.

AMLC podcast logo