Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Hoog risico sectoren

Financiële instellingen rapporteren jaarlijks hun integriteitsrisico's aan DNB op basis van een uitvraag naar aangeboden diensten aan klanten in sectoren met hogere inherente integriteitsrisico’s. De uitvraag heeft betrekking op sectoren waarvan algemeen bekend is dat deze potentieel kwetsbaarder zijn voor integriteitsrisico’s, zoals de commercieel vastgoedsector, trustkantoren, crypto wisselplatforms en crypto wallet providers, en de kansspelsector.

DNB wijst erop dat deze uitvraag niet betekent dat aan alle klanten in de betreffende sector per definitie een hoog risicoprofiel toegekend moet worden. Ook betekent het niet dat klanten die actief zijn in andere dan de genoemde sectoren per definitie geen hoger integriteitsrisico kunnen hebben.

Crypto wisselplatforms en crypto wallet providers spelen een belangrijke rol in het vaststellen van de legitimiteit van de herkomst van crypto vermogen voordat het wordt gewisseld naar Euro's. Dit artikel van het AMLC met indicatoren die wijzen op het witwassen van geld via cryptocurrency, kan helpen bij het duiden van deze risico's. In dit artikel van het AMLC is meer te lezen over witwasmethodieken in de online kansspelsector.

Op deze pagina